auto.co.me

Hyundai je prikazao svoj 2015 Sonata Hybrid model u Seulu, Južna Koreja.

Produkcijska verzija Honde NSX, koji će se u SAD prodavati pod značkom Acura, imaće svjetsku premijeru 12. januara, potrvdila je japanska kompanija.

Jaguar predstavlja svoj prvi krosover. On će biti inspirisan konceptom C-X17

22. decembar 2010. | 10:57
Reklama18
Najbolji u 2010

Automobilistička federacija Crne Gore je u Delta sitiju u Podgorici uručila nagrade najboljim takmičarima u kartingu, moto i auto sportu u 2010. godini.
Pored pehara koji su dodijeljeni brojnim takmičarima koji su postigli zapažene rezultate u svojim klasama, ove godine je dodijeljena i jedna zlatna kaciga, i to vozaču kluba Crmnica Vladanu Mašanoviću, koji je ove godine treći put uzastopno osvojio šampionski pehar, i to ove sezone u klasi 2000 A.
U klasi kup DO 1.000 cm3 prvi je bio Petar Adžić iz kluba Kilkas, drugi njegov klupski kolega Aleksandar Mandić, a treći Radovan Milaković koji vozi za klub Crmnica.
U klasi 1.150 N najbolji je bio Dražen Radulović iz Crmnice, iza njega se plasirao Borivoje Kilibarda, vozač Kilkasa, a treći je bio Miloš Bojanović iz Budućnosti.
U klasi 1150 A i ove godine je neprikosnoven bio Žarko Uzelac, vozač kluba Budućnost, iza njega se plasirao Nenad Banićević iz kluba Blažo Smiljanić, dok je treće mjesto zauzeo Bojan Vukčević iz Budućnosti.
U klasi 1400 N prvi je bio Mirko Vujačić iz Crmnice, a drugi Miodrag Božović iz Kilkasa.
Plasman u klasi 1400 A je ovakav: prvi je Dejan Nilović iz Kilkasa, drugi njegov klupski kolega Časlav Nikčević, a treći Slavko Mrdak iz kluba Crmnica.
U klasi A 1400 H/E1 prvo mjesto je zauzeo Ljubomir Bogdanović iz Kilkasa, drugi je Vlatko Brkuljan iz Budućnosti, a treći Alen Plakalo iz kluba A.P. SPORT.
U klasi 1600 H/E1 najbolji je bio Franjo Langer iz kluba Milo Cicović, drugi je bio Veselin Delibašić iz Kilkasa, a treći Miroslav Miranović iz Budućnosti.
Tripo Ivović je bio najbolji u klasi 2000 N, a drugi pehar je primio Lajći Skelzen iz Budućnosti.
U klasi 2000 A prvo mjesto je pripalo Vladanu Mašanoviću, iz kluba Crmnica, a drugi i treći su bili njegove klupske kolege Slobodan Šofranac i Srđan Pavlović.
U klasi do 2000 H/E1, pehar je dobio Rade Janjušević iz Motorsport magazina, dok je u klasi 2000 ST dominirao Danko Bakrač iz Budućnosti, ispred Željka Banićevića iz kluba Blažo Smiljanić i svog klupskog kolege Željka Ivanovića iz Budućnosti.
U klasi Formula/CN priznanje je uručeno Jovanu Aćimiću iz kluba Aćimić rejsing. U generalnom plasmanu, najbolji su bili Danko Bakrač, Jovan Aćimić i Vladan Mašanović. Nagrade u Motokrosu za ostvarene rezultate u inostranstvu je dobio Motokros klub Budućnost za drugo mjesto u generalnom plasmanu, i članovi ovog kluba Viktor Ivanović (II mjesto - klasa MX 85), Jovica Perković (III mjesto - klasa MX 85), dok je Nebojša Milanović dobio nagradu za učešće.
Ovom prilikom su dodijeljena priznanja i za uspjehe postignute u šampionatu centralnoevropske zone (CEZ). Njih su dobili Dragoslav Milić za osvojeno prvo mjesto u kategoriji 1, Danko Bakrač za drugo mjesto u grupi E1 i Lajci Skelzen za drugo mjesto u grupi N.
Pored takmičara, nagrade su primili i klubovi, zaslužni privredni subjekti koji su pomogli organizaciju trka, kao i novinari koji su pratili dešavanja u ovoj sezoni u auto sportu.

Iduće godine regionalni šampionat

Svečanu dodjelu nagrada je otvorio predsjednik Auto-moto saveza Crne Gore, Zoran Bakrač, koji je pored toga što je izrazio zadovoljstvo organizacijom i rezultatima, saopštio i jednu važnu informaciju. Naime, na jučerašnjem sastanku predstavnika automobilskih sportskih saveza država bivše Jugoslavije koji je održan u Zagrebu, dogovoreno je da se iduće godine pored ostalih takmičenja, vozi i zajednički šampionat. Po tom dogovoru, po jedna brdska trka će se voziti u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Makedoniji, dok će na programu biti i četiri kružne trke, jedna na Grobniku u Hrvatskoj, jedna na novoj stazi pored Kragujevca i dvije u Banjaluci, od čega će organizator jedne od njih biti crnogorski savez.

Mali karting majstori

Buduće nade crnogosrkog auto-sporta treba tražiti u mališanima koji su pokazali izuzetnu vještinu u karting šampionatu. Tako su u klasi i bejbi nastupali čak i klinci od šest godina, a najbolji su bili Danil Obukhov iz tima Aćimić-rejsing, Miloš Vukčević, najmlađi učesnik, iz kluba Swisslion kart i Miloš Mašanović iz tima Crmnice. Iza njih su se redom plasirali Rade Karadžić, Rajan Radonjić, Marija Leković, Kristijan Bojić i Matija Sarić.
U klasi II priznanje je dobila Martina Radonjić iz kluba Monteracing, a u klasi III Luka Ristov iz KK Podgorica, Milo Aćimić iz tima Aćimić Racing i njegov klupski drug Aldo Alivodić.
U klasi IV 100 Junior šampion je Luka Đurović iz KK Podgorica, a slijede dva takmičara tima Aćimić rejsing, Milo Karadžić i Lazar Aćimić.
U klasi V Senior su najbolji bili Đorđe Đuričić (Monteracing), Dejan Ristov (KK Podgorica) i Evald Alivodić (Monteracing).
Na kraju, u klasi VI 125 senior, pehar za prvo mjesto je pripao Jovanu Aćimiću, drugi je bio Jovan Tošković, a treći Branislav Bakrač (Budućnost). U generalnom plasmanu klubova pobijedio je klub Aćimić rejsing, drugo mjesto je osvojio KK Podgorica, a treće klub Monetrejsing. Posebne nagrade za promociju crnogorskog kartinga su dobili Slavko Ivanović i Vukan Vušurović.

Uzelac drugi put šampion

Iako je debitovao prije samo tri godine, Žarko Uzelac, ovogodišnji šampion na brdu u klasi 1.150 A, iduće godine će imati priliku da osvoji zlatnu kacigu.
Žarko je 2008. debitovao u klasi 1.150 hibrid u kojoj je bio prvi na kružnim stazama, a drugi na brdu, a u naredne dvije godine je osvojio titule.
"Od lsjedeće godine očekujem puno, pripremam auto potpuno iznova, i pokušaću da osvojim ovo prestižno priznanje” - kaže Uzelac.

Izvor: www.vijesti.me

Reklama78
Förch video
Video
Međunarodni koncern Förch, prisutan u preko 50 zemlje u svijetu, snabdijeva profesionalce u oblasti montaže sa preko 60 000 artikala. Kvalitet Förch-proizvoda, pouzdan i brzi sistem isporuke robe, individualno rješavanje problema svakog kupca te fleksibilnost i stručnost naših saradnika su osobine kojima se naša firma ponosi.Opsluživanje kupaca je putem klasične direktne prodaje preko komercijalista u prodajnim područjima automobilske branše, građevinske branše, industrije i proizvodnje. Komercijalisti svake od branši djeluju na području cijele teritorije Crne Gore i u direktnom kontaktu s kupcima djelatnosti kojom se bave uspostavljaju kvalitetan odnos, pružajući im, uz tražene artikle najvišeg kvaliteta, potpunu uslugu koja se sastoji od tehničke podrške pri odabiru proizvoda, brze isporuke u radionice, gradilišta i skladišta kupaca te njihovog učestalog obilaska. Förch -ovi komercijalisti dolaze u radionice, na gradilišta, u skladišta, na prodajna mjesta i u kancelarije kupaca, štedeći njihovo vrijeme time što oni sami više ne moraju ići u nabavku. Rade to redovno - nedjeljno, jednom u dvije nedjelje ili po dogovoru - onako kako kupcu najviše odgovara. Ali i u slučajevima u kojima kupcu između dvije posjete hitno zatreba neki naš artikal, ne treba čekati - samo nazove svog komercijalistu, pošalje mu faks ili e-mail i potrebna roba odmah se naručuje te je uskoro njegova. Trudimo se da našem kupcu komercijalista uvijek bude "pri ruci". U želji za što kvalitetnijom podrškom kupcima, naši komercijalisti predstavi će im filozofiju varijabilnog sistema skladištenja. Sa tim sistemom komercijalista Förch -a postaće kupčev besplatni nabavljač i magacioner. Jedino što kupac treba da učini jeste popisati artikle koje redovno troši - ostalo je sve na našim komercijalistima. Oni će u radionicu, skladište ili prodajni prostor kupca postaviti regal i ispuniti ga artiklima potrebnim određenom kupcu. Od tog trenutka kupac može biti potpuno bezbrižan. Naš će komercijalista redovno očistiti i posložiti regal, popisati sve potrošene artikle i dopuniti ih, čime kupac višestruko štedi - ne mora gomilati zalihe, ne mora plaćati još jednu osobu zaduženu za nabavku, sve mu je pregledno i dostupno u svakodnevnom radu. Mreža d.o.o. Partner Theo Förch GmbH & Co. KG 81000 Podgorica, Montenegro Tel. +382 20 272-953 Fax +382 20 272-915 E-Mail foerch@t-com.me Internet www.foerch.me
Reklama88
Auto časopis
Auto časopis
Preuzmi
Preuzmi
PDF (11MB)
Arhiva
Istorija automobilizma u Crnoj Gori
Vremenska prognoza
Reklama86
Reklama65