auto.co.me

Njemački rekorder Rainer Zietlow, zajedno sa svojom ekipom, kreće danas na 15.200 kilometara dug put po Evro-Aziji koji će ih voditi kroz sedam država

Kompanija Alliance organizovala je u nedjelju "Dacia picnic Kučka korita 2016", kojem je prisustvovao veliki broj vlasnika Dacia automobila

22. decembar 2010. | 10:57
Reklama18
Najbolji u 2010

Automobilistička federacija Crne Gore je u Delta sitiju u Podgorici uručila nagrade najboljim takmičarima u kartingu, moto i auto sportu u 2010. godini.
Pored pehara koji su dodijeljeni brojnim takmičarima koji su postigli zapažene rezultate u svojim klasama, ove godine je dodijeljena i jedna zlatna kaciga, i to vozaču kluba Crmnica Vladanu Mašanoviću, koji je ove godine treći put uzastopno osvojio šampionski pehar, i to ove sezone u klasi 2000 A.
U klasi kup DO 1.000 cm3 prvi je bio Petar Adžić iz kluba Kilkas, drugi njegov klupski kolega Aleksandar Mandić, a treći Radovan Milaković koji vozi za klub Crmnica.
U klasi 1.150 N najbolji je bio Dražen Radulović iz Crmnice, iza njega se plasirao Borivoje Kilibarda, vozač Kilkasa, a treći je bio Miloš Bojanović iz Budućnosti.
U klasi 1150 A i ove godine je neprikosnoven bio Žarko Uzelac, vozač kluba Budućnost, iza njega se plasirao Nenad Banićević iz kluba Blažo Smiljanić, dok je treće mjesto zauzeo Bojan Vukčević iz Budućnosti.
U klasi 1400 N prvi je bio Mirko Vujačić iz Crmnice, a drugi Miodrag Božović iz Kilkasa.
Plasman u klasi 1400 A je ovakav: prvi je Dejan Nilović iz Kilkasa, drugi njegov klupski kolega Časlav Nikčević, a treći Slavko Mrdak iz kluba Crmnica.
U klasi A 1400 H/E1 prvo mjesto je zauzeo Ljubomir Bogdanović iz Kilkasa, drugi je Vlatko Brkuljan iz Budućnosti, a treći Alen Plakalo iz kluba A.P. SPORT.
U klasi 1600 H/E1 najbolji je bio Franjo Langer iz kluba Milo Cicović, drugi je bio Veselin Delibašić iz Kilkasa, a treći Miroslav Miranović iz Budućnosti.
Tripo Ivović je bio najbolji u klasi 2000 N, a drugi pehar je primio Lajći Skelzen iz Budućnosti.
U klasi 2000 A prvo mjesto je pripalo Vladanu Mašanoviću, iz kluba Crmnica, a drugi i treći su bili njegove klupske kolege Slobodan Šofranac i Srđan Pavlović.
U klasi do 2000 H/E1, pehar je dobio Rade Janjušević iz Motorsport magazina, dok je u klasi 2000 ST dominirao Danko Bakrač iz Budućnosti, ispred Željka Banićevića iz kluba Blažo Smiljanić i svog klupskog kolege Željka Ivanovića iz Budućnosti.
U klasi Formula/CN priznanje je uručeno Jovanu Aćimiću iz kluba Aćimić rejsing. U generalnom plasmanu, najbolji su bili Danko Bakrač, Jovan Aćimić i Vladan Mašanović. Nagrade u Motokrosu za ostvarene rezultate u inostranstvu je dobio Motokros klub Budućnost za drugo mjesto u generalnom plasmanu, i članovi ovog kluba Viktor Ivanović (II mjesto - klasa MX 85), Jovica Perković (III mjesto - klasa MX 85), dok je Nebojša Milanović dobio nagradu za učešće.
Ovom prilikom su dodijeljena priznanja i za uspjehe postignute u šampionatu centralnoevropske zone (CEZ). Njih su dobili Dragoslav Milić za osvojeno prvo mjesto u kategoriji 1, Danko Bakrač za drugo mjesto u grupi E1 i Lajci Skelzen za drugo mjesto u grupi N.
Pored takmičara, nagrade su primili i klubovi, zaslužni privredni subjekti koji su pomogli organizaciju trka, kao i novinari koji su pratili dešavanja u ovoj sezoni u auto sportu.

Iduće godine regionalni šampionat

Svečanu dodjelu nagrada je otvorio predsjednik Auto-moto saveza Crne Gore, Zoran Bakrač, koji je pored toga što je izrazio zadovoljstvo organizacijom i rezultatima, saopštio i jednu važnu informaciju. Naime, na jučerašnjem sastanku predstavnika automobilskih sportskih saveza država bivše Jugoslavije koji je održan u Zagrebu, dogovoreno je da se iduće godine pored ostalih takmičenja, vozi i zajednički šampionat. Po tom dogovoru, po jedna brdska trka će se voziti u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Makedoniji, dok će na programu biti i četiri kružne trke, jedna na Grobniku u Hrvatskoj, jedna na novoj stazi pored Kragujevca i dvije u Banjaluci, od čega će organizator jedne od njih biti crnogorski savez.

Mali karting majstori

Buduće nade crnogosrkog auto-sporta treba tražiti u mališanima koji su pokazali izuzetnu vještinu u karting šampionatu. Tako su u klasi i bejbi nastupali čak i klinci od šest godina, a najbolji su bili Danil Obukhov iz tima Aćimić-rejsing, Miloš Vukčević, najmlađi učesnik, iz kluba Swisslion kart i Miloš Mašanović iz tima Crmnice. Iza njih su se redom plasirali Rade Karadžić, Rajan Radonjić, Marija Leković, Kristijan Bojić i Matija Sarić.
U klasi II priznanje je dobila Martina Radonjić iz kluba Monteracing, a u klasi III Luka Ristov iz KK Podgorica, Milo Aćimić iz tima Aćimić Racing i njegov klupski drug Aldo Alivodić.
U klasi IV 100 Junior šampion je Luka Đurović iz KK Podgorica, a slijede dva takmičara tima Aćimić rejsing, Milo Karadžić i Lazar Aćimić.
U klasi V Senior su najbolji bili Đorđe Đuričić (Monteracing), Dejan Ristov (KK Podgorica) i Evald Alivodić (Monteracing).
Na kraju, u klasi VI 125 senior, pehar za prvo mjesto je pripao Jovanu Aćimiću, drugi je bio Jovan Tošković, a treći Branislav Bakrač (Budućnost). U generalnom plasmanu klubova pobijedio je klub Aćimić rejsing, drugo mjesto je osvojio KK Podgorica, a treće klub Monetrejsing. Posebne nagrade za promociju crnogorskog kartinga su dobili Slavko Ivanović i Vukan Vušurović.

Uzelac drugi put šampion

Iako je debitovao prije samo tri godine, Žarko Uzelac, ovogodišnji šampion na brdu u klasi 1.150 A, iduće godine će imati priliku da osvoji zlatnu kacigu.
Žarko je 2008. debitovao u klasi 1.150 hibrid u kojoj je bio prvi na kružnim stazama, a drugi na brdu, a u naredne dvije godine je osvojio titule.
"Od lsjedeće godine očekujem puno, pripremam auto potpuno iznova, i pokušaću da osvojim ovo prestižno priznanje” - kaže Uzelac.

Izvor: www.vijesti.me

Reklama95
Förch video
Video
Međunarodni koncern Förch, prisutan u preko 50 zemlje u svijetu, snabdijeva profesionalce u oblasti montaže sa preko 60 000 artikala. Kvalitet Förch-proizvoda, pouzdan i brzi sistem isporuke robe, individualno rješavanje problema svakog kupca te fleksibilnost i stručnost naših saradnika su osobine kojima se naša firma ponosi.Opsluživanje kupaca je putem klasične direktne prodaje preko komercijalista u prodajnim područjima automobilske branše, građevinske branše, industrije i proizvodnje. Komercijalisti svake od branši djeluju na području cijele teritorije Crne Gore i u direktnom kontaktu s kupcima djelatnosti kojom se bave uspostavljaju kvalitetan odnos, pružajući im, uz tražene artikle najvišeg kvaliteta, potpunu uslugu koja se sastoji od tehničke podrške pri odabiru proizvoda, brze isporuke u radionice, gradilišta i skladišta kupaca te njihovog učestalog obilaska. Förch -ovi komercijalisti dolaze u radionice, na gradilišta, u skladišta, na prodajna mjesta i u kancelarije kupaca, štedeći njihovo vrijeme time što oni sami više ne moraju ići u nabavku. Rade to redovno - nedjeljno, jednom u dvije nedjelje ili po dogovoru - onako kako kupcu najviše odgovara. Ali i u slučajevima u kojima kupcu između dvije posjete hitno zatreba neki naš artikal, ne treba čekati - samo nazove svog komercijalistu, pošalje mu faks ili e-mail i potrebna roba odmah se naručuje te je uskoro njegova. Trudimo se da našem kupcu komercijalista uvijek bude "pri ruci". U želji za što kvalitetnijom podrškom kupcima, naši komercijalisti predstavi će im filozofiju varijabilnog sistema skladištenja. Sa tim sistemom komercijalista Förch -a postaće kupčev besplatni nabavljač i magacioner. Jedino što kupac treba da učini jeste popisati artikle koje redovno troši - ostalo je sve na našim komercijalistima. Oni će u radionicu, skladište ili prodajni prostor kupca postaviti regal i ispuniti ga artiklima potrebnim određenom kupcu. Od tog trenutka kupac može biti potpuno bezbrižan. Naš će komercijalista redovno očistiti i posložiti regal, popisati sve potrošene artikle i dopuniti ih, čime kupac višestruko štedi - ne mora gomilati zalihe, ne mora plaćati još jednu osobu zaduženu za nabavku, sve mu je pregledno i dostupno u svakodnevnom radu. Mreža d.o.o. Partner Theo Förch GmbH & Co. KG 81000 Podgorica, Montenegro Tel. +382 20 272-953 Fax +382 20 272-915 E-Mail foerch@t-com.me Internet www.foerch.me
Reklama96
Auto časopis
Auto časopis
Preuzmi
Preuzmi
PDF ()
Arhiva
Istorija automobilizma u Crnoj Gori
Vremenska prognoza

Nemate instaliran Fleš plejer ili je previše star

Morate da instalirate Adobe Fleš plejer kako bi pogledali oglas. Posjetite sajt Adobe Fleša kako bi preuzeli pljer.

Reklama65