auto.co.me

Njemački rekorder Rainer Zietlow, zajedno sa svojom ekipom, kreće danas na 15.200 kilometara dug put po Evro-Aziji koji će ih voditi kroz sedam država

Kompanija Alliance organizovala je u nedjelju "Dacia picnic Kučka korita 2016", kojem je prisustvovao veliki broj vlasnika Dacia automobila

20. jun 2012. | 11:45
Autonovosti » Noviteti
Reklama51
Škoda Rapid

Češki proizvođač automobila, Škoda, objavila je prve fotografije novog kompaktnog sedana po imenu Rapid, čije verzija za evropsko tržište će biti predstavljena na sajmu u Parizu, krajem septembra.

Sedan je dugačak 4.48 metara, 1.7 metara širok, što znači da je neznatno manji od Octavije, a biće dostupan isključivo u verziji sa pet sjedišta.

Rapid je prije svega porodičan automobil, koji će u ponudi naći mjesto između Fabije i Octavije, a svojim "čistim" i elegantnim stilskim izgledom donekle je sličan novijoj verziji Volkswagen Passata. Farovi i svijetla za maglu su pravougaonog oblika, zajedno sa novom zaštitnom maskom hladnjaka i pojednostavljenim logotipom kompanije.


Rapid je zasnovan na MissionL konceptu, predstavljenom na prošlogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, dok je proizvodni model zadržao profil konceptne verzije, s tim što se znak sada nalazi na "nosu" haube, a ne na maski hladnjaka.

Iz Škode obećavaju izuzetno prostrani prtljažnik, sa zapreminom od preko 500 litara sa zadnjim sjedištem na svom mjestu.

Rapid leži na izduženoj platformi Volkswagenovog modela Polo, a što se motora tiče, možemo očekivati 1.2-litarski četvorocilindrični benzinski agregat sa 103 KS, kao i 1.2-litarski trocilindrični dizel, sa 74 KS.


Budući kupci će moći da biraju između petostepenog manuelnog i sedmostepenog DSG automatskog mjenjača.

Zanimljivo je da će i Seat, takođe član Volkswagen Grupe, početkom naredne godine predstaviti svoju verziju Rapida, koju smo na ženevskom sajmu imali prilike da vidimo u formi Toledo koncepta.

Što se cijene Rapida tiče, očekuje se da će ona biti manja od 16,000 eura u osnovnom obliku.

 

Reklama95
Förch video
Video
Međunarodni koncern Förch, prisutan u preko 50 zemlje u svijetu, snabdijeva profesionalce u oblasti montaže sa preko 60 000 artikala. Kvalitet Förch-proizvoda, pouzdan i brzi sistem isporuke robe, individualno rješavanje problema svakog kupca te fleksibilnost i stručnost naših saradnika su osobine kojima se naša firma ponosi.Opsluživanje kupaca je putem klasične direktne prodaje preko komercijalista u prodajnim područjima automobilske branše, građevinske branše, industrije i proizvodnje. Komercijalisti svake od branši djeluju na području cijele teritorije Crne Gore i u direktnom kontaktu s kupcima djelatnosti kojom se bave uspostavljaju kvalitetan odnos, pružajući im, uz tražene artikle najvišeg kvaliteta, potpunu uslugu koja se sastoji od tehničke podrške pri odabiru proizvoda, brze isporuke u radionice, gradilišta i skladišta kupaca te njihovog učestalog obilaska. Förch -ovi komercijalisti dolaze u radionice, na gradilišta, u skladišta, na prodajna mjesta i u kancelarije kupaca, štedeći njihovo vrijeme time što oni sami više ne moraju ići u nabavku. Rade to redovno - nedjeljno, jednom u dvije nedjelje ili po dogovoru - onako kako kupcu najviše odgovara. Ali i u slučajevima u kojima kupcu između dvije posjete hitno zatreba neki naš artikal, ne treba čekati - samo nazove svog komercijalistu, pošalje mu faks ili e-mail i potrebna roba odmah se naručuje te je uskoro njegova. Trudimo se da našem kupcu komercijalista uvijek bude "pri ruci". U želji za što kvalitetnijom podrškom kupcima, naši komercijalisti predstavi će im filozofiju varijabilnog sistema skladištenja. Sa tim sistemom komercijalista Förch -a postaće kupčev besplatni nabavljač i magacioner. Jedino što kupac treba da učini jeste popisati artikle koje redovno troši - ostalo je sve na našim komercijalistima. Oni će u radionicu, skladište ili prodajni prostor kupca postaviti regal i ispuniti ga artiklima potrebnim određenom kupcu. Od tog trenutka kupac može biti potpuno bezbrižan. Naš će komercijalista redovno očistiti i posložiti regal, popisati sve potrošene artikle i dopuniti ih, čime kupac višestruko štedi - ne mora gomilati zalihe, ne mora plaćati još jednu osobu zaduženu za nabavku, sve mu je pregledno i dostupno u svakodnevnom radu. Mreža d.o.o. Partner Theo Förch GmbH & Co. KG 81000 Podgorica, Montenegro Tel. +382 20 272-953 Fax +382 20 272-915 E-Mail foerch@t-com.me Internet www.foerch.me
Reklama93
Auto časopis
Auto časopis
Preuzmi
Preuzmi
PDF ()
Arhiva
Istorija automobilizma u Crnoj Gori
Vremenska prognoza

Nemate instaliran Fleš plejer ili je previše star

Morate da instalirate Adobe Fleš plejer kako bi pogledali oglas. Posjetite sajt Adobe Fleša kako bi preuzeli pljer.

Reklama65