auto.co.me

U želji da se kupcima u SAD predstavi kao automobilska marka koja je osim pristupačnih modela u stanju da ponudi i luksuzna vozila, Kia je za svog novog sportskog ambasadora angažovala NBA zvijezdu Lebrona Džejmsa.

Ekipe-pregledača Crnagoraputa bile su neprijatno iznenađene kada su početkom ove sedmice utvrdili da su lopovi duž crnogorskih saobraćajnica za jednu noć uspjeli da ukradu i polome više od 100 saobraćajnih znakova i tabli.

Osim što utiče na vidljivosti na putu, kiša može da izazove i gubitak upravljivosti vozila usljed akvaplaninga.

Putnicima nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlinesa će od ponedjeljka, 27. oktobra, prilikom rezervacije karata, biti traženi dodatni podaci iz identifikacionih dokumenata potrebnih za prelazak granice.

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, 23. i 24. oktobra odvijaće se dvodnevne aktivnosti u vezi sa otvaranjem prvog zajedničkog crnogorsko-norveškog centra za obuku pomoraca.

20. jun 2012. | 11:45
Autonovosti » Noviteti
Reklama51
Škoda Rapid

Češki proizvođač automobila, Škoda, objavila je prve fotografije novog kompaktnog sedana po imenu Rapid, čije verzija za evropsko tržište će biti predstavljena na sajmu u Parizu, krajem septembra.

Sedan je dugačak 4.48 metara, 1.7 metara širok, što znači da je neznatno manji od Octavije, a biće dostupan isključivo u verziji sa pet sjedišta.

Rapid je prije svega porodičan automobil, koji će u ponudi naći mjesto između Fabije i Octavije, a svojim "čistim" i elegantnim stilskim izgledom donekle je sličan novijoj verziji Volkswagen Passata. Farovi i svijetla za maglu su pravougaonog oblika, zajedno sa novom zaštitnom maskom hladnjaka i pojednostavljenim logotipom kompanije.


Rapid je zasnovan na MissionL konceptu, predstavljenom na prošlogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, dok je proizvodni model zadržao profil konceptne verzije, s tim što se znak sada nalazi na "nosu" haube, a ne na maski hladnjaka.

Iz Škode obećavaju izuzetno prostrani prtljažnik, sa zapreminom od preko 500 litara sa zadnjim sjedištem na svom mjestu.

Rapid leži na izduženoj platformi Volkswagenovog modela Polo, a što se motora tiče, možemo očekivati 1.2-litarski četvorocilindrični benzinski agregat sa 103 KS, kao i 1.2-litarski trocilindrični dizel, sa 74 KS.


Budući kupci će moći da biraju između petostepenog manuelnog i sedmostepenog DSG automatskog mjenjača.

Zanimljivo je da će i Seat, takođe član Volkswagen Grupe, početkom naredne godine predstaviti svoju verziju Rapida, koju smo na ženevskom sajmu imali prilike da vidimo u formi Toledo koncepta.

Što se cijene Rapida tiče, očekuje se da će ona biti manja od 16,000 eura u osnovnom obliku.

 

Reklama89
Förch video
Video
Međunarodni koncern Förch, prisutan u preko 50 zemlje u svijetu, snabdijeva profesionalce u oblasti montaže sa preko 60 000 artikala. Kvalitet Förch-proizvoda, pouzdan i brzi sistem isporuke robe, individualno rješavanje problema svakog kupca te fleksibilnost i stručnost naših saradnika su osobine kojima se naša firma ponosi.Opsluživanje kupaca je putem klasične direktne prodaje preko komercijalista u prodajnim područjima automobilske branše, građevinske branše, industrije i proizvodnje. Komercijalisti svake od branši djeluju na području cijele teritorije Crne Gore i u direktnom kontaktu s kupcima djelatnosti kojom se bave uspostavljaju kvalitetan odnos, pružajući im, uz tražene artikle najvišeg kvaliteta, potpunu uslugu koja se sastoji od tehničke podrške pri odabiru proizvoda, brze isporuke u radionice, gradilišta i skladišta kupaca te njihovog učestalog obilaska. Förch -ovi komercijalisti dolaze u radionice, na gradilišta, u skladišta, na prodajna mjesta i u kancelarije kupaca, štedeći njihovo vrijeme time što oni sami više ne moraju ići u nabavku. Rade to redovno - nedjeljno, jednom u dvije nedjelje ili po dogovoru - onako kako kupcu najviše odgovara. Ali i u slučajevima u kojima kupcu između dvije posjete hitno zatreba neki naš artikal, ne treba čekati - samo nazove svog komercijalistu, pošalje mu faks ili e-mail i potrebna roba odmah se naručuje te je uskoro njegova. Trudimo se da našem kupcu komercijalista uvijek bude "pri ruci". U želji za što kvalitetnijom podrškom kupcima, naši komercijalisti predstavi će im filozofiju varijabilnog sistema skladištenja. Sa tim sistemom komercijalista Förch -a postaće kupčev besplatni nabavljač i magacioner. Jedino što kupac treba da učini jeste popisati artikle koje redovno troši - ostalo je sve na našim komercijalistima. Oni će u radionicu, skladište ili prodajni prostor kupca postaviti regal i ispuniti ga artiklima potrebnim određenom kupcu. Od tog trenutka kupac može biti potpuno bezbrižan. Naš će komercijalista redovno očistiti i posložiti regal, popisati sve potrošene artikle i dopuniti ih, čime kupac višestruko štedi - ne mora gomilati zalihe, ne mora plaćati još jednu osobu zaduženu za nabavku, sve mu je pregledno i dostupno u svakodnevnom radu. Mreža d.o.o. Partner Theo Förch GmbH & Co. KG 81000 Podgorica, Montenegro Tel. +382 20 272-953 Fax +382 20 272-915 E-Mail foerch@t-com.me Internet www.foerch.me
Reklama90
Auto časopis
Auto časopis
Preuzmi
Preuzmi
PDF (11MB)
Arhiva
Istorija automobilizma u Crnoj Gori
Vremenska prognoza
Reklama91
Reklama92